maanantai 3. elokuuta 2015

Käynti yksityisellä klinikalla

Nyt on lomareissut tehty ja pääsee kirjoittelemaan tätä blogia :)
Yritän nyt ensin selvittää tänne muutamien kirjoitusten avulla lähtötilanteemme ja mitä on jo tapahtunut ja sitten vasta päivitän tätä tämän hetken tapahtumista :)

Kävimme maaliskuussa Ovumialla keskustelemassa siemennesteanalyysin tuloksista ja mahdollisista tulevista hoidoista. Olimme täyttäneet esitietolomakkeet elintavoistamme, kierroista, menkoista jne. Lääkäri teki minulle gynetutkimuksen ja ultraäänen, vaikka nämä oli jo työterveydessä tehty, mutta ei sitten ilmeisesti luottanut toisen lääkärin kirjoituksiin.
Olin lääkärin luona alkuun yksin, mieheni tuli klinikalle vasta töistä päästyään. Lääkäri luetteli ja esitteli kuvien avulla minulle kaavamaisesti eri hoitovaihtoehdot. ICSI-hoitojen lääkitykset, piikitykset ja punktio olivat hieman liikaa ja aloin itkemään, johon lääkäri sitten tokaisi ilmeisesti ihmetellen, että pelottaako sinua nämä hoidot. Juu eihän se ole kuin normaalia pelästyä, kun kuulee että mitä todennäköisemmin joutuu itseään piikittelemään ja joutuu punktioon. Olin kyllä lukenut hoidoista netistä, mutta vastaanotolla kaikki vain jotenkin realisoitui ikävästi.
Mieheni saapuessa vastaanotolle ilmoitimme, että haluaisimme lähetteen julkiselle puolelle. Lääkäri tuntui tuohtuvan tästä ja ihmetteli, miksi olemme sitten tulleet klinikalle, miksi emme pyytäneet lähetettä työterveydestäni. No eipäs tullut ensimmäisenä mieleeni ja anteeksi vain että halusimme tuossa kohtaa nähdä lääkärin ja saada lisätietoa tilanteestamme!
Lähetteen kuitenkin siis saimme ja lääkäri ei kuulemma tiennyt TAYS:n jonojen pituutta (hieman vaikea uskoa, kun TAYS:n poliklinikka on Ovumian yläkerrassa). Lääkäri muuttui jälleen ystävällisemmäksi, kun esitimme, että haluaisimme kokeilla klinikalla inseminaatiohoitoa odottaessamme aikaa TAYSiin.

Sain reseptin ylärajoilla olevaan kilpirauhashormonin laskemiseen eli lasten annoksen tyroksiinia sekä labralähetteen AMH-arvojen testaukseen ja kilpirauhashormonin kontrollikokeeseen. Mieheni sai lähetteen infektiolabroihin. Sovimme, että inseminaatio tehtäisiin huhtikuussa ja tyroksiininkin pitäisi silloin jo vaikuttaa, kun olen sitä kuukauden päivät ehtinyt syömään.

Tässä vielä ultran tietoja (kp 12): endometrium triple layer 9,4mm, johtofollikkeli 16,5mm, vasemmalla 5-10 AF ja oikealla 10-15AF. Ilmeisesti hyvät, en tajunnut näistä kysellä tarkemmin :(

Loppujen lopuksi klinikasta jäi hyvä olo, mutta kyseinen lääkäri oli kyllä aivan sieltä ja syvältä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti