maanantai 3. elokuuta 2015

Inseminaatioyritys

Soitin maaliskuun lopussa klinikalle kuten oli sovittu sopiakseni inseminaatioajasta. Ovulaationi tulisi osumaan pääsiäisviikolle, mutta ei kuitenkaan pyhien kohdalle. Klinikan väki keskusteli meitä hoitaneen lääkärin kanssa ja sanoikin yllättäen, että lääkäri haluaa vielä seurata kilpirauhashormonin tasoa eli inseminaatio siirtyisikin seuraavaan kiertoon. Kiltisti suostuin tähän ja romahdin heti puhelun loputtua...kun suru ja pettymys väistyi, aloin kiroamaan lääkäriä ja sanoin miehelleni, että ihan varmaan lääkäri on jossain lomareissussa ja siksi siirsi hoitoa. Päivän pari puhisin itsekseni ja sitten ajattelin, että mehän se hoito maksetaan ja klinikka on yksityinen eli jos hoidon haluamme, niin kyllähän me sen myös saamme. Joten soitin uudestaan klinikalle ja sanoin, että haluaisimme kokeilla hoitoa tuosta kilpirauhasarvosta huolimatta, kun kyllähän lääkkeet jo varmaan ovat alkaneet tehota ja kun pääsyy kuitenkin on simppojen vasta-aineissa.
Meitä hoitanut lääkäri sitten soitteli meille pyynnöstä takaisin ja sanoi, että kyllähän hoito voidaan tehdä mutta hän ei itse valitettavasti voi sitä tehdä kun on lomalle vaan toinen lääkäri hoitaa meitä. Hah, arvasinhan! Jäi vielä huonompi kuva kyseistä lääkäristä, kehtaakin keksiä oman lomansa vuoksi tekosyitä viivästyttää hoitoa...


Mutta inseminaatiotahan sitten yritettiin eli mies kävi aamusella hoitamassa osuutensa ja itse menin lääkärin vastaanotolle toiveikkaana. Vasta-aineiden määrä oli kuitenkin vain entisestään noussut ja simppoja ei jäänyt jäljelle pesun jälkeen lähellekään riittävästi eli lääkäri suositteli, ettemme suotta maksaisi hoidosta vaan yrittäisimme vain luonnollista raskautumista ja kertoi, että on aiemminkin ihmeitä tapahtunut. Tämä lääkäri oli kyllä ihana, antoi rauhassa itkeä ja tuli halaamaan ja kertoi, että TAYSissa ei juurikaan nyt ole jonoja vaan pääsisimme hoitoon luultavasti hyvinkin nopeasti, ehkä jo ennen kesätaukoa. Lääkäri oikeastaan ihmetteli, että toinen lääkäri on suostunut meille lähteä edes yrittämään inseminaatiohoitoa, kun vasta-aineiden määrä on ollut niin korkea eikä ole edes kunnolla esittänyt meille faktoja, että hoito tuskin tulee onnistumaan. Hän kertoi, että TAYSissa tultaisiin mitä luultavammin suoraan tekemään meille ICSI-hoito ja siinä todennäköisyys ikäni huomioiden olisikin sitten n. 35 %-40%.
Ilmeisesti tämä lääkäri yritti korvailla toisen lääkärin touhuja, kun meiltä veloitettiin vain 41€ pesusta, siemennesteanalyysista ja tuosta lääkärikäynnistä, vaikka jo pelkkä siemennesteanalyysi on huomattavasti kalliimpi.

Näin jälkeen päin ajatellen oli kuitenkin hyvä, että tuo pesu tehtiin. TAYS sai tiedon siitä että vasta-aineiden määrä oli vain entisestään noussut eli hoitomuodoksi soveltuisi vain ICSI.

Tässä vielä tarkempaa tietoa analyysista:

MAR IgG 100% ja IgA 100%, määrä 18 miljoonaa, diagnoosi asthenozoospermia...

Määrä oli kuitenkin noussut 10 miljoonasta 18 miljoonaan eli päästiin viitearvon yläpuolelle :) Yritimme syödä terveellisemmin ja liikkua enemmän sekä napsia vitamiinit sekä olimme täysin juomatta kuukauden ennen hoitoyritystä eli tämä auttoi edes johonkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti