keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Käynti TAYSissa ja hoitosuunnitelma

Tänään oli kauan odotettu päivä eli hoidon suunnittelukäynti TAYSissa. Tämäkin lääkäri halusi tehdä kohdun ja munasarjojen ultrauksen eli sillä aloitettiin. Neljäs lääkäri siis tähän mennessä, joka paikat tutkii, alkaa jo tottua :) Kohtu näytti kuulemma hyvältä, johtava keltarauhanen löytyi ja munarakkuloita näkyi hyvin. AMH-arvoni oli kuulemma sen verran hyvä, että vaste lääkkeille voi olla "räikeäkin" eli pienillä annoksilla aloitetaan. Sain lääkesuunnitelman ja reseptit kiertopäivään 7-8 asti ja sitten on ensimmäinen ultraääni, jossa katsotaan jatkolääkitys.
Nyt on kiertopäivä 11 ja seuraavassa kierrossa kiertopäivänä 2 aloitetaan pistää Gonal-F -lääkettä 137,5 yksikköä ja rinnalle tulee kiertopäivänä 7 Orgalutran. Ultraääni pitää varata kiertopäivänä 1 (1. runsaan vuodon päivä) ja se tehdään kiertopäivänä 7-8.

Tässä välissä käyn vielä kilpirauhaskontrollissa ja me molemmat käymme infektiokokeissa. Mieheni niissä oli käynytkin maalis-huhtikuussa, mutta pitää olla otettu aikaisintaan 3kk sitten. Onneksi muistelin tätä ja kysyin lääkäriltä, onko ok että testit on otettu maalis-huhtikuussa. Muuten olisi tämäkin jäänyt huomaamatta.

Viikolle 40 ajoittuu siis näillä näkymin punktio, iik :) Miehelle tulee sairaslomapäivä punktiopäivälle ja itselleni punktiopäivä sekä luultavasti välipäivät punktion ja siirron väliin. Hoidon onnistumistodennäköisyys on 30%.
Sitähän ei mainittu, että välttämättä ei pääse hyperstimulaatioriskin vuoksi tuoresiirtoon, mutta pitää tähänkin henkisesti varautua etenkin jos tuo AMH-arvoni sitä enteilee. Ettei turhaan nosta toiveita kattoon tässä vaiheessa vielä. Huimaa edistystä tämä kuitenkin on, sillä nyt meillä on oikeasti mahdollisuus tulla raskaaksi. Nyt lääkkeitä ostamaan, ovat sitten jo valmiina odottamassa, kun pistokset aloitetaan parin viikon päästä :)

2 kommenttia:

  1. Mä olin jo niin tottunut riisumaan, että mennessäni NT-ultraan rv 12, otin housut pois. Kätilö hämmentyneenä kommentoi, että tämä ultra tehdään kyllä vatsan päältä. :D

    Minulla AMH-arvo oli niin surkea, että tarvitsin hevosenannokset hormoneja ja niidenkin avulla saatiin vaivaiset 6 munasolua aikaiseksi. Tosin follikkelit olivat kuulemma "kauniita ja tasakokoisia" ja ilmeisesti laatu korvaa määrän. Kolmannesta siirrosta sitten raskaus alkoi. Sitä ennen oli tehty esikoisen aikaisesta edellisestä hoidosta jäljelle jääneistä alkioista kaksi pas:ia. Eli yhteensä viisi siirtoa vaadittiin raskauden alullesaamiseen.

    VastaaPoista
  2. Jep, itsekään en kovin luottavainen tässä vaiheessa ole, vaikka hormoniarvoni sanoisivat mitä. Muiden kokemuksista on saanut turhan usein lukea, että vaikka ultrassa näkyisi kuinka suuri määrä follikkeleita, niin pakastimeen niitä ei silti suurta määrää päädy. Ja henkisesti varaudutaan kyllä useampaan siirtokertaan, niin hyvä tuuri ei käy, että heti nappaisi. Toivon kuitenkin, että josko nyt kuitenkin jo tästä hoidosta. Tuntuu niin raskaalta ajatukselta, että tarvittaisiin uusi hoitokierros tai mahdollisesti kaksi , kolme, neljä ennen kuin tulee raskaaksi. Itsekästä ehkä ajatella näin, mutta useampi hoitokierros tässä vaiheessa kuulostaa erittäin raskaalta taipaleelta, vaikka olenkin valmis käymään läpi kaikki mahdolliset hoitokierrokset, jotta saadaan odotettu lopputulos...

    VastaaPoista